Khamis, 4 Disember 2014

COSMEDIC CLINIC MELAKA, KLINIK PAKAR KULIT MAMPU BAYAR....


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca.

Alahan pada kulit wajah adalah satu mimpi buruk kepada kaum wanita. Kali ini Ct nak kongsikan pengalaman Ct yang telahpun mengalami masalah kulit wajah yang boleh dikatakan agak serius. Kisah bermula selepas Raya Aidilfitri 2014. Biasalahkan sebelum balik bercuti panjang sediakan stok krim muka. Tak sangka pulak set ke-empat yang Ct guna meninggalkan kesan alahan pada wajah. Pada peringkat awal ruam timbul, dan lama-kelamaan timbul jerawat hingga penuh di kawasan yang paling kerap kita tepek krim tu.


Risaunya hati pada masa tu Tuhan sahaja yang tahu. Pada masa ni suami jer ler tempat mengadu kerisauan. Atas nasihat seorang rakan saya ke klinik berjumpa doktor, tapi bukan pakar kulit, jadi kesan tak seberapa...alahan masih terus berlaku. Langkah seterusnya ke Farmasi, pun tak berkesan.

setelah 4 set Ct guna....kesannya sekarang Ct dapat.....
(mungkin ia sesuai dengan kulit orang lain)

Antara produk yang Ct guna untuk atasi alahan masalah kulit muka Ct....tetapi gagal
(mungkin ia sesuai dengan orang lain)

Akhir sekali Ct dapat informasi dari seorang rakan yang memperkenalkan Ct pada COSMEDIC CLINIC di Jalan Ong Kim Wee, Melaka. (Tel: 06 284 7478). Ct telefon no tersebut untuk mendapatkan penjelasan tentang kos rawatan yang diperlukan. Alhamdulillah kos tidak terlalu mahal dengan kata lain mampu bayar.  Setelah berbincang dengan suami, kata sepakat diambil. Suami bersetuju menanggung seluruh kos rawatan kulit Ct. 

consultation Hours
Pada 29 December 2014 Ct pergi ke COSMEDIC CLINIC. Setelah berbincang dengan Dr. Shonali Sahni langkah pertama yang perlu dilakukan adalah CHEMICAL PEELING. Setelah selesai ubat diberi dan perlu diambil dengan betul. Alhamdulillah dalam masa lima hari sudah nampak perbezaan di kulit wajah Ct. Walaupun masih ada kesan hitam, tetapi jerawat yang mengandungi nanah sudah taida. Lagipun Dr. Shonali kata perlukan tempoh masa dua bulan untuk pulih.

cosmedic clinic

di hadapan cosmedic clinic

Ubat yang dibekalkan

krim siang merangkap sun block

krim malam
ubat makan....antibiotik ....satu biji sekali makan dua kali sehari.
 Bersama ini ada dibekalkan ubat tahan gatal (sudah habis)

pencuci muka....dua kali sehari


Kepada pembaca yang nak membuat kira-kira tentang kos rawatan ini, Kali pertama Ct pergi ke sini kos rawatan termasuk ubat dan CHEMICAL PEELING adalah RM465, dan rawatan susulan tiga minggu sekali perlu dibuat dan menurut doktor ia mengambil masa dua bulan. Dan menurut pembantu doktor pula, rawatan susulan jika kita inginkan CHEMICAL PEELING adalah rm200. He..he...kita boleh kira sendiri kan....kalau rasa nak kurangkan kos...pada rawatan pertama lagi boleh tolak rawatan CHEMICAL PEELING.....tapi kalau rawatan pada pertama kalinya kita dah ambil CHEMICAL PEELING....perlu teruskan pada rawatan susulan.

Semoga dengan adanya entry ini dapat membantu sedikit sebanyak para pembaca yang mengalami masalah sama seperti Ct. Pengalaman alahan pada kulit wajah Ct ini, membuka mata Ct supaya jangan sesekali mencuba apa sahaja jenis produk tanpa nasihat doktor. Hanya mereka yang pakar sahaja tahu jalan penyelesaiannya. InSyaAllah Ct akan update perkembangan Ct dari masa ke semasa. Bagi Ct masa 2 bulan yer. Lagi satu sebelum Ct terlupa..... Dr. Shonali Sahni very beautiful like  bollywood star......hehe.....kulit muka memang A+++++.....hihi...dan yang paling penting kita rasa selesa berurusan dengannya.

Untuk perkembangan rawatan Ct dan simptom-simptom awal masalah kulit Ct....klik sini