Sabtu, 7 Februari 2015

Klinik Pakar Kulit mampu bayar...Cosmedic Clinic Malacca... part 2

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca

Masalah jerawat adalah masalah yang paling menghantui para wanita dan paling menyedihkan dan menakutkan jika kita tak tau mana tempat yang sepatutnya kita pergi untuk menyelesaikan masalah kita. Jika tumbuh satu dua biji tak apa juga ini..kalau  penuh satu muka.....aduhai.....tak taulah nak kata macamana kan...Tempohari Ct ada post tentang Cosmedic Clinic Part 1 dan ini adalah post sambungan tentang masalah kulit yang Ct hadapi.

Alhamdulillah setelah 1 bulan 7 hari menjalani rawatan di Cosmedic Clinic, jerawat telah benar-benar pulih, cuma perlu tunggu untuk parut jerawat hilang sepenuhnya. Kalau tak silap Ct hari ini adalah appointment yang ke-4 dengan doktor Shonali dan hari ini juga adalah hari yang paling sedikit kos rawatannya....hihi..Rm 120....kalau nak tau kos rawatan sebelum ini cuba  klik cosmedic clinic part 1 post Ct yang sebelum ni yer. Ct tahu kos rawatan adalah faktor utama dalam menjalani rawatan. Lebih lagi jika suri rumah macam Ct ni....perlu berbincang dengan suami dahulu lebih lagi rawatan ini bukan hanya sekali tetapi berterusan sehinggalah pulih sepenuhnya. Untuk rujukan selama 4 sesi rawatan ini suami Ct telah mengeluarkan kos sebanyak lebih kurang Rm1000.  Terima kasih yer wahai suamiku kerana tanggung semua kos ini....Tapi tak apa wahai para suami  dipetik daripada ceramah Ustaz Kazim Elias......

 "Isteri adalah ladang, subur ladang maka suburlah hasilnya" InSyaAllah.

Kali ni Ct nak kongsi gambar lagi...


gambar sebelum masalah kulit muka...hari raya 2014


setelah 1 bulan 7 hari menjalani rawatan.......yang di sebelah tu....Dr. Shonali...cun kan...hehe
 Kali ini Ct kongsikan simptom-simptom masalah kulit muka Ct......

simptom awal...tumbuh ruam di seluruh muka...

lama-kelamaan menjadi besar


mula bernanah

gambar terbaru...setelah sebulan menjalani rawatan..jerawat dah mati...cuma tinggal kesan jer....

Semoga post Ct ini dapat membantu wanita di luar sana yang menghadapi masalah sama dengan Ct. Serik sungguh rasanya. Sekali lagi Ct nasihatkan kalau dah nampak simptom-simptom awal seperti ini...janganlah sesekali nak cuba sebarangan produk itu dan ini....kalau serasi Alhamdulillah...kalau sebaliknya, aduhai....merana!!!....Bagaimanapun semua ini adalah dengan keizinanNya....Mendapat penawar apa jua penyakit adalah dengan izinNya. Sebagai manusi biasa Ct hanya berusaha tetapi Allah jua yang menyembuhkannya. Alhamdulillah....Untuk perkembangan seterusnya setelah 2 bulan menjalani rawatan...klik cosmedic clinic part 3

Last sekali.....nak kongsikan juga gambar princes Ct.... hehe

Puteri-puteri Ct.....



4 ulasan:

  1. tak la mahal kosnya utk 4 sesi ... teruk tu jerawatnya . mcm yg saya pernah kena . Tapi tak buat rawatan cuma free kan muka dr kosmetik . puncanya guna kosmetik yg dibeli online ... huhuhuuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha..ah Vee...kira berpatutanlah kosnya....sesi pertama jer mahal sikit sebab ada krim sapu......krim tu pulak boleh tahan lama...lepas tu..sesi yang berikutnya dah ringan sikit....sekarang ni jerawat vee dah ok ker.....

      Padam
  2. Boleh ke akak tnjuk gmbr tbaru after rawatan di klinik nih?sbb sy pon tpk nak buat rwtan di sana.

    BalasPadam
  3. Kak siti...selepas rawatan pertama tu..akk ada buat chemicalpeeling lagi x? Dan selepas buat chemical peeling tu muka jadi merah merah ke??

    BalasPadam