Selasa, 27 Ogos 2013

OH CAPSICUM!!!!!!

Salam sayang.....

Kali ini Ct ingin kongsikan tentang tanaman di kebun mini saya....capsicum..... atau lada benggala.....Alhamdulillah, berbuah juga.....capsicum ini jenis yang warnanya kuning.....
tanam dalam pasu 

dua pokok menegeluarkan tiga biji buah capsicum
 Gembiranya hati tak terkata.....

8 ulasan:

  1. wahh..rajinnya tanam pokok ni, first time sy tgk pokok cili benggala, gini rupanya pokok dia..jgn lupa tngkp gmbr n share kl cili ni dah tukar warna tau..hehhe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq cik Matahariku...insyaAllah bila dah ranum saya post yer

      Padam
  2. Tanamnya mudah tapi nak dapat ianya berbuah memang payah. Pandai anda menjaganya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah...saya pun tak menyangka...tu yang saya tanam kat pasu kecil jer tu....

      Padam
  3. sy suka lada bangla ni..pandai Ct tanam..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq Mama Rey....harap2 tak gugur sebelum ranum....

      Padam
  4. Cari yg colour lainlah CT.... macamana nak tanam? pakai biji dia ke CT?

    BalasPadam
    Balasan
    1. a..aah hainom OKje...semai bijinyer...ni pun jiran yg bagi...tu lar ingat nak semai warna lain...

      Padam