Rabu, 2 April 2014

ORKID LAGI

Salam untuk semua......

Alhamdulillah suami Ct memahami minat Ct dan sentiasa menyokong dari belakang. Nak tahu apa minat Ct....bercucuk tanam...terutamanya bunga-bungaan lebih-lebih lagi orkid....Post kali ini Ct nak kongsikan koleksi orkid terbaru Ct....

4 jenis kesemuanya

dua pokok dalam satu pasu

satu pokok dua spike


butterfly orchid....katanya orkid ni orkid paling manja....ada satu je koleksi...baru nak belajar cara jaga orkid manja ni...


ini pun spesis dendro....

Orkid jenis Dendro koleksi lama....senang jaga dan rajin berbunga

Seronok tanam orkid ni...bunga tahan lama...kalau baru nak mencuba cari orkid jenis Dendro senang nak jaga dan rasanya orkid yang paling murah dipasaran....

9 ulasan:

  1. Balasan
    1. betul tu....cantik dan ada banyak warna dan bentuk....beli skit2...lama-lama banyak juga koleksi

      Padam
  2. bunga orchid mmg cantik dan senag dijaga

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul2.....senang dijaga dan tahan lama....puas kita nak membelek kan...

      Padam
  3. butterfly orchid tu cantik . suka sgt dgn orkid tapi tak pernah cuba tanam ... geramnya tgk ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. cubalah vee...bila dah ada satu...nanti pasti akan berjagkit ke 2 pokok ke 3 pokok...lama2 penuh rumah dengan orkid....hihihi

      Padam
  4. Balasan
    1. kalau tengah berbunga memang best Ahmad Zaki....

      Padam
  5. cantik sangat cuma orkid ni perlukan pemerhatian yg rapi penjagaannya kan.. disini bandar country homes ada pusat jualan dan tanaman orkid yg besar...singgah sini.. :)

    BalasPadam